torsdag, augusti 06, 2015

Game over

Nu ligger annonsen ute på Hemnet:
Glimmervägen 21, Valåsdalen/Lindome

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Alla år vi grävt i denna jord för att forma trädgården till vår egen dröm, så gjorde vi det för vår skull. När jag planterade en liten pinne som jag ville se växa och bilda ett tak om tio år, så gjorde jag det för att själv få uppleva hur fantastiskt bra det skulle bli. Men ibland ställer sig saker på sin spets. Ibland måste man fatta beslut som är sjukt jobbiga. I vintras hamnade vi i en vägkorsning och fattade beslutet om att lämna allt vi byggt upp här på västkusten och återvända hem. Hem till våra nära och kära och till vårt eget landskap och klimat.

Nu kommer någon annan att förvalta det hus som Arvid byggde, som två familjer före oss tog hand om och renoverade och som vi nu i tio år har älskat och format efter vårt huvud. Det har varit tio år av grävande och byggande och nu känns det faktiskt lite grann som någon plockar av oss från banan innan vi hinner korsa mållinjen!

Hela sommaren har gått åt till att fixa inför försäljning, rensa och packa, fixa alla de där smågrejerna som inte blivit gjorda, måla. Jag har ju inte kunnat låta trädgården vara (även om den på många sätt varit försummad), utan har äntligen gjort i ordning en entré vid garaget, gjort en stödmur, tagit bort en jordhög, planterat nya häckar, flyttat växter mm mm. Jag kan inte sluta! Men om ett par veckor är allt över. Under dagen kommer annonsen ut på Hemnet. Känner ni någon som letar ett mysigt hus med en härlig trädgård, så står det ett här i Valåsdalen i Lindome och väntar på nya ägare.
Köksträdgård ingår i köpet, med fyraårig växtföljd och prima ekologisk jord!

Välkomnande entré med prydnadsgräs och buxbomklot.

Uteplats vid en underbar klätterhortensia. Fridfull utsikt mot trädgård och skogsbacke ingår på köpet.
Vad händer nu? Vi letar boende i Piteå, pojkarna börjar ettan däruppe i slutet av augusti. Ännu har vi inte hittat vårt nya place, utan kommer hysa in oss hos släktingar till en början. Det kommer bli en prövning, men bra på sikt!

Är det någon fler som varit tvungna att lämna sin trädgård och vet hur det är?